Säkerhetsarbetet inför och under Tjejmilen.

Säkerhetsarbetet inför och under Tjejmilen.
Den 17 augusti höjdes terrorhotnivån i Sverige till nivå 4. Allmänheten uppmanas att fortsätta leva livet som vanligt, men att vara uppmärksamma på den information som myndigheter lämnar ut.
Till dig som är anmäld till, funderar på att anmäla dig till eller planerar att vara publik på Tjejmilen vill vi dela med oss av vårt säkerhetsarbete med förhoppning om att du ska känna att vi erbjuder så stor känsla av säkerhet och trygghet som vi kan i samband med evenemanget.
Vi bedriver ett aktivt internt säkerhetsarbete inom vår tävlingsledning som handlar om loppets och deltagarnas säkerhet inom både expo- och evenemangsområde samt ute runt banorna. Bland annat har vi en ny beredskapsplan för eventuella aktivistattacker mot loppet som kan äventyra löparnas säkerhet på själva banan.
Vi har en tät dialog med polisen om det generella säkerhetsläget*. Det finns i dagsläget ingenting som indikerar att motionslopp eller andra stora folksamlingar skulle vara under något specifikt hot. Vi har alltid polis på plats på våra stora lopp och har rutiner för hur vi samarbetar både inför, under och efter evenemangen.
Vi vill understryka att det inte finns något specifikt hot riktat mot Tjejmilen och tillägga att vi givetvis kommer hålla deltagare och publik uppdaterade om ytterligare säkerhetsåtgärder kommer införas under evenemanget.
Vi ser fram emot den 2 september och hoppas att du ska få en fin Tjejmilenupplevelse!
*Besök gärna Polisens hemsida för mer information om det generella säkerhetsläget: https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/polisens-arbete-mot-terrorism/fragor-och-svar-om-den-hojda-terrorhotnivan/
Tjejmilen Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.