Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ni måste ju kunna ta del av regeringens ekonomiska stödpaket – täcker inte det anmälningsavgifterna

Uppdaterad: 2020-06-12

Vi kan till viss del ta del av regeringens näringslivsåtgärder, men de flesta är inte anpassade till vår typ av verksamhet. Vi korttidspermitterar vår personal under en period just nu, men vi hade snarare behövt permittera oss själva från juni 2019 till juni 2020 om vi hade vetat att vi inte skulle kunna köra några evenemang under våren. Generellt kan man säga att permitteringsstödet är skapat för andra typer av verksamheter än vår, till exempel butiker, hotell och restauranger, där man har ett stadigt flöde av kunder som ska betjänas under årets alla månader. Vårt arbete är till 90 procent framåtriktat eftersom vi jobbar med förberedelser för evenemang som ligger längre fram i tiden.

Vi hoppas självfallet på att kunna ta del av såväl stödpaketet till idrotten som det mer generella omställningsstödet som regeringen presenterat. Vår förståelse är dock att stödet till idrotten inte är i närheten av att räcka till för att täcka den skada som skett inom svensk idrott, varför vår förväntan är att det kommer att röra sig om ett relativt lågt belopp som kommer att komma oss till godo.

Vad gäller omställningsstödet så vet vi ännu inte om vi kommer att få ta del av detta och även om vi får det så är perioden för stödet som kommunicerats hittills mars till april. Vi har den allra största delen av vår omsättning i andra perioder (främst maj till september).

Om vi genom stödåtgärder så småningom hamnar i ett läge där vi har möjlighet att erbjuda återbetalningar (utan att det innebär att vi dömer verksamheten till undergång) så kommer vi att göra det. Vår inställning är att vi vill hålla våra deltagare så skadeslösa som det överhuvudtaget går, där det enda förbehållet är att det inte får innebära att verksamheten går under.
Tjejmilen Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.